O.fra Leo Petrović, O. fra Grgo Vasilj, O. fra Jozo Bencun, O. fra Rafo Prusina, O. fra Bernardin Smoljan, O. fra Kažimir Bebek, O. fra Nenad Pehar

Preminuo:
velj 14 1945
U mjestu:
Mostar
Ukratko:

Vjerojatno na Čekrku, sedmorica braće a tijela su im bačena u hladnu Neretvu:

  1. Mnogopošt. otac fra Leo Petrović iz Klobuka, aktualni provincijal hercegovačkih franjevaca, u 62. god. života, 45. god. redovništva i 40. god. svećeništva. Obnašao je službe profesora teologije, župnika, gvardijana, bilježnika i generalnog vikara Biskupije, tajnika i definitora Provincije. Bavio se znanstvenim radom i napisao brojne članke u raznim časopisima.
  2. Pošt. otac fra Grgo Vasilj iz Međugorja, aktualni mostarski gvardijan, u 59. god. života, 40. god. redovništva i 34. god. svećeništva. Obnašao je službe kapelana, župnika, gvardijana i definitora Provincije.
  3. Pošt. otac fra Jozo Bencun iz Međugorja, u 76. god. života, 56. god. redovništva i 52. god. svećeništva. Obnašao je službe kapelana i župnika. U Izbičnu je sagradio prvu župnu kuću.
  4. Pošt. otac fra Rafo Prusina iz Hamzića, u 61. god. života, 45. god. redovništva i 39. god. svećeništva. Obnašao je službe kapelana, župnika i vojnog kapelana.
  5. Pošt. otac fra Bernardin Smoljan iz Rodoča, u 61. god. života, 44. god. redovništva i 37. god. svećeništva. Obnašao je službe kapelana, župnika, gvardijana, profesora, definitora Provincije i generalnog vizitatora. U Mostaru je 1927. nabavio četiri velika zvona za crkvu, a u Međugorju 1934. s narodom podigao veliki betonski križ na brdu Crnici, koje se otada zove Križevac.
  6. Pošt. otac fra Kažimir Bebek ml. iz Vitine, u 44. god. života, 24. god. redovništva i 18. god. svećeništva. Obnašao je službe kapelana i župnika.
  7. Pošt. otac fra Nenad Pehar iz Stubice, u 35. god. života, 15. god. redovništva i 9. god. svećeništva. Obnašao je službe kapelana, vjeroučitelja i profesora u širokobriješkoj gimnaziji. Surađivao je svojim prilozima u više časopisa.