Chicago: Zlatomisnik Fra Ilija Puljić

Zlatna misa fra Ilije Puljića
lip 30 2019 Miriam

U četvrtak, 27. lipnja u franjevačkom samostanu Sv. Ante u Chicagu svoju zlatnu misu, 50. godišnjicu svećeništva proslavio je fra Ilija Puljić, član Hrvatske franjevačke kustodije u Americi i Kanadi.

Svečanu sv. Misu predvodio je zlatomisnik uz koncelebraciju svog brata zadarskog nadbiskupa  i predsjednika HBK-a, Msgr. Želimira Puljića, kustosa Kustodije, fra Joze Grbeša, rođaka fra Marka Puljića i ostale braće Kustodije.U prigodnoj homiliji nadbiskup Želimir je čestitao bratu na ovoj izvrsnoj prigodi svećeničkog jubileja te zahvalio franjevačkoj zajednici u Americi na brizi i radu među Hrvatima ovog kontinenta. U ovom dugom pastoralnom djelovanju sudjelovao je i brat fra Ilija cijeli svoj svećenički život jer od svećeničkog ređenja nalazi se u Kustodiji. Nadiskup se posebno osvrnuo na godine komunizma, godine težine i borbe za snagu kršćanske ljubavi, ali i borbe za slobodu hrvatskog naroda.

Na kraju slavlja kustos fra Jozo je zahvalio fra Iliji za vjerno služenje u franjevačkoj zajednici te izrazio želju za ugodnim sjećanjem na godine prošle. Memoria je bitni dio našega postojanja, središnji stožer kršćanskog života i ona ima snagu sadašnjost i starost učiniti ugodnim.Fra Marko se u svom obraćanju sjetio godina djetinjstva, mladih misa, zajedništva i blizine obitelji Puljić.

 

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE