Mlada misa fra Luke Ćorića

kol 13 2021 Miriam

U nedjelju, 8. kolovoza 2021., u crkvi Uznesenja BDM u Širokome Brijegu, svoju mladu misu proslavio je fra Luka Ćorić. Uz mladomisnika slavili su provincijal fra Miljenko Šteko, ostali mladomisnici, propovjednik fra Slaven Brekalo, gvardijan fra Ivan Marić ml. i još dvadesetak misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je procesijom i roditeljskim blagoslovom. Fra Slaven je uputio prigodnu homiliju mladomisniku. „Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta. Ovo tijelo je u biti meso, a u duhu onog vremena označava ljudsku krhkost, lomljivost, slabost, i tko se ne hrani kruhom s euharistijkog stola, prije ili poslije doživjet će lom. A tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja njemu, kaže Isus. Božji je naum postati jedno sa čovjekom. Stoga cijeli Isusov govor o kruhu zapravo je govor o životu koji dolazi po polaganju svećenikovih ruku. I to će uvijek i zauvijek biti najveće čudo u životu jednog svećenika i svakog vjernika. Kad tu 'zašteka', kada se prekine ta vertikala, odnos s Bogom, neće odgovarati niti horizontala, međuljudski odnosi, život kopni. Zato se uvijek treba vraćati izvoru i osvještavati svoju svećeničku ulogu.“

Na završetku svete mise kratko se obratio fra Miljenko i čestitao mladomisniku, njegovim roditeljima i svima koji su pratili fra Luku na redovničkom i svećeničkom putu. Mladomisnik je na kraju zahvalio svim prisutnima i pozvao na nastavak zajedničkog druženja nakon svete mise.

Svojim skladnim pjevanjem slavlje je uzveličao župni zbor sa Širokog Brijega.

Zahvalni Bogu čestitamo mladomisniku i molimo za ustrajnost!

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE