SVJEDOČANSTVO DUHOVNOG POZIVA

SVJEDOČANSTVO
svibnja 14 2019 Miriam

Tomislavgrad - Postulanti i novaci sa svojim odgojiteljima fra Ikom Skokom i fra Stankom Mabićem obilježili su nedjelju Dobrog pastira, tj. 56. svjetski dan molitve za duhovna zvanja u našem samostanu i župi u Tomislavgradu. U crkvi sv. Nikole Tavelića u 18 sati svetu misu predvodio je fra Iko Skoko, a koncelebrirali su gvardijan fra Sretan Ćurčić i fra Stanko Mabić, a đakonsku službu vršio je fra Dragan Bolčić. Pjevane dijelove mise predvodili u domaći Framaši. Fra Iko je u svojoj prigodnoj homiliji opisao Isusa Dobrog pastira kako se predstavio u desetom poglavlju Ivanova Evanđelja.

Nakon Svete mise postulaturu je predstavio postulant Mario Kvesić, a o svojem zvanju govorio je Mladen Dragićević. Život u novicijatu opisao je novak fra Robert Cvitanović, a svoj put do odluke da želi biti fratar iznio je novak fra Antonio Petric. Crkva bijaše dupke ispunjena. Vrlo pažljivo su slušali svjedočanstva postulanata i novaka. Prisjetimo se, prvi put poruka za Svjetski dan molitve za svećenička I redovnička zvanja poslao je preko radio valova papa Pavao VI. u subotu 11. travnja 1964. s naslovom „Molite gospodara žetve da pošalje poslanika za svoju Crkvu.“ (Mt 9,38)

Fra Iko je zahvalio gvardijanu fra Sretanu, župniku fra Slavenu Brekalu i ostalim fratrima u samostanu na lijepom prijemu.

(Danijel Sentić)

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE