KUMSTVO

Osnovni cilj rada Udruge je pružanje materijalne i duhovne potpore djeci koja su u ratu izgubila jednog ili oba roditelja. Zbog teške socijalne i ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini u poslijeratnom razdoblju Udruga je u svoje programe uključila i djecu bez roditelja čija smrt nije direktna posljedica ratnih stradanja, te djecu iz mnogočlanih, socijalno ugroženih obitelji, kao i djecu s poteškoćama u razvoju.

U evidenciji Udruge do danas imamo podatke o preko 5 000 djece iz cijele Bosne i Hercegovine bez obzira na to u kojoj župi ili biskupiji žive. Među njima su brojni i oni koji još uvijek žive kao prognanici ili izbjeglice u Republici Hrvatskoj.

Plemenita nakana pomoći najmanjima u njihovim duhovnim i materijalnim potrebama otvorila je i ljubavlju nadahnula mnoga srca širom svijeta. Tisuće ljudi se odazvalo fra Jozinom pozivu i postalo kumovima, prijateljima i dobročiniteljima djeci kojoj su zlo rata i njegove tragične posljedice oduzeli roditeljsku ljubav i bezbrižno djetinjstvo.