Fra Ante Radoš obnovio redovničke zavjete

srp 09 2024 Miriam

U subotu 6. srpnja 2024. u crkvi sv. Nikole (Kirche St. Nikolaus) u Böhringenu fra Ante Radoš obnovio je svoje redovničke zavjete. Fra Robert Crnogorac predvodio je svečanu pjevanu večernju molitvu na kojoj je, uz fra Ivana Penavića i fra Milana Gelu, sudjelovalo i dvadesetak mladih iz HKM Singen-Villingen.

Fra Robert je poslije kratkog čitanja održao nagovor o trima zavjetima: poslušnosti, siromaštvu i čistoći, naglasivši njihovu vrijednost i značenje u redovničkom životu. Potom je uslijedio sâm obred obnove redovničkih zavjeta fra Ante Radoša, bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije na studiju teologije u Tübingenu. Zavjete je primio fra Robert kao provincijalov delegat, a svjedoci obnove zavjeta bili su fra Ivan i fra Milan, hrvatski franjevci poslijediplomci in externis terris.

Otpjevavši hvalospjev Veliča uz obred kađenja oltara kojim kao da nam postade sasvim predočivo i fra Antino predanje životu u Kristovu gospodstvu te primivši blagoslov po svršetku večernje molitve uputili smo se na okrjepu i druženje u misijskoj dvorani u Singenu.

Svim redovnicima i redovnicama neka Gospodin podari ustrajnost na njihovu putu.

Dorotea Savnik

https://www.hkmsingenvillingen.de/index.php/novosti/88-fra-ante-rados-ob...

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE