FRA FRANJO MARKIĆ PROSLAVIO MLADU MISU

srp 12 2022 Miriam

Pod geslom „Sve mogu u Onome koji me jača“(Fil 4,13) u župnoj crkvi u Kočerinu 10. srpnja svoju Mladu misu je proslavio fra Franjo Markić. Nakon procesije i ulaska u crkvu, mladomisnikovi roditelji Ivan i Vesna su udijelili blagoslov svome sinu. Uz mladomisnika fra Franju u misnom suslavlju je bilo oko 30 svećenika, a dionici su bili i novobučeni novaci, više bogoslova i časnih sestara. Propovijed je uputio fra Ivan Landeka, odgojitelj franjevačkih novaka. Liturgijsko pjevanje je predvodio kombinirani zbor mladih iz župe Kočerin, župe Humac uz sudjelovanje mladih iz još nekih župa. Crkvu je za ovu prigodu posebno ukrasila s. Abela Banožić koja je ujedno pročitala i Božju riječ. Liturgijski ceremonijar je bio fra Marin Mikulić.

Prije mladomisničkoga blagoslova, petorice nazočnih mladomisnika, riječi čestitke i ohrabrenja uputio je fra Jozo Grbeš, provincijal i fra Mario Knezović, župnik. Završnu riječ zahvale uputio je mladomisnik fra Franjo Markić.

Nakon misnoga slavlja zajedništvo je nastavljeno ispred kočerinske crkve uz domjenak i prigodni glazbeni program. U večernjim satima oko 800 vjernika su pučkim veseljem izražavali svoju radost što nam je Bog podario još jednoga svećenika. Bog mu dao ustrajnost.

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE