Leksikon hercegovačkih franjevaca

lip 02 2023 Miriam

Iz tiska je izišao Leksikon hercegovačkih franjevaca, autora dr. fra Roberta Jolića - drugo, dopunjeno i ispravljeno izdanje (prvo izdanje objavljeno je 2011. godine). 

Najvažniji razlog tiskanju novoga izdanja je činjenica da su u posljednjih 12 godina preminuli brojni članovi Hercegovačke franjevačke provincije, njih 50, pa su podatci o njima umetnuti u ovo novo izdanje. Uočeno je da su se u prvome izdanju potkrale neke pogreške vezane za pojedine životopise. Također je ispravke strpljivo radio i fra Ante Tomas, pa su i one umetnute u ovo novo izdanje. Pronađeni su neki franjevci iz veoma starih razdoblja koji su trebali naći svoje mjesto u prvome izdanju – a nisu, pa je i to ispravljeno u ovome izdanju.

Neka ovaj Leksikon bude vječna zahvala svim našim franjevcima koji su koračali po ovoj zemlji Hercegovoj prije nas, koji su svojim riječima i djelima svjedočili Božju nazočnost u ovome svijetu – i ne samo u Hercegovini, nego i u drugim dijelovima svijeta, bilo među hrvatskim odseljenicima u Europi i Americi, bilo među drugim narodima, primjerice u dalekim misijama u Africi ili prije toga u Kin

Leksikon se može nabaviti po cijeni od 30 KM. Narudžbe na Tajništvo Provincije.

R. Jolić

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE