Mlada misa fra Marka Bandića

srp 22 2021 Miriam

U nedjelju, 18. srpnja 2021., u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima, svoju mladu misu proslavio je fra Marko Bandić. Uz mladomisnika slavili su vikar provincije fra Iko Skoko, ostali mladomisnici, propovjednik i župnik fra Tomislav Jelić i još desetak misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je procesijom i roditeljskim blagoslovom. Fra Tomislav Jelić uputio prigodnu homiliju mladomisniku. U župi Ružići posljednja mlada misa bila je prije 53 godine, zato je velika radost ponovno slaviti mladu misu u Ružićima.

Na završetku svete mise kratko se u ime Provincije obratio vikar fra Iko Skoko i čestitao mladomisniku i njegovoj obitelji. Fra Iko je rekao: „sjećam se kad je fra Marko došao u postulaturu da smo odmah zamijetili po njegovu pogledu da ima veselu i radosnu narav. Fra Marko, tu svoju crtu njeguj. Naš serafski otac sv. Franjo je u Opomenama govorio o redovniku radosnu u Gospodinu. Reče: Blago onom redovniku koji nalazi milinu i veselje samo u presvetim riječima i djelima Gospodnjim i pomoću njih u radosti i veselju vodi ljude k ljubavi prema Bogu.“

Mladomisnik je na kraju zahvalio svim prisutnima i pozvao na nastavak zajedničkog druženja nakon svete mise.

Svojim skladnim pjevanjem slavlje su uzveličali članovi župnog zbora sv. Ivana Krstitelja iz Ružića i sv. Katarine Ljubuški.

Zahvalni Bogu čestitamo mladomisniku i molimo za ustrajnost!

Duhovnost

ŽIVOTOPIS SV. FRANJE ASIŠKOG

FRANJEVAČKI IZVORI

MOLITVENIK FRA ANĐELA NUIĆA

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE