ZLATNA MISA FRA JOZE ZOVKE

ZLATNA MISA FRA JOZE ZOVKE
kol 09 2017 Miriam

U nedjelju 6. kolovoza 2017. u crkvi Gospe od Milosti na otoku Badiji kod Korčule svoju Zlatnu misu proslavio je fra Jozo Zovko.

Prije samog početka sv. mise u ime obitelji čestitku i pozdrav zlatomisniku uputila je nećakinja Marijana Mandić. Svečar je predslavio slavlje Zlatne mise s desetak svećenika u koncelebraciji i punom badijskom crkvom vjernika. Svečanosti slavlja Zlatne mise doprinijela je i klapa „Korda“ iz Lumbarde koja je maestralnom „a capella“ izvedbom gotičkoj crkvi, u kojoj se slavila Zlatna misa, dala koralnu notu. Liturgijska čitanja i molitvu vjernika čitale su fra Jozine nećakinje i nećaci, evanđelje je navijestio provincijal fra Miljenko Šteko, a propovijedao je fra Ivan Penavić. Pri svršetku misnog slavlja ceremonijar fra Ivan Marić, ml. pročitao je pristigle čestitke zlatomisniku fra Jozi od provincijala Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Andrije Bilokapića te onu iz Ureda potpredsjednika Hrvatskog sabora g. Milijana Brkića. U ime udruge Međunarodnog kumstva djetetu Herceg-Bosne čestitku je uputila gđa Anđelka Kraljević te prenijela čestitku fra Karla Lovrića. U ime Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozi je čestitku uputio provincijal fra Miljenko Šteko darujući zlatomisniku Zlatnu plaketu, na što je fra Jozo provincijalu darovao repliku, transkripciju i prijevod darovnice iz 1394. godine kojom Gradsko vijeće grada Korčule daruje otok Badiju franjevcima. Zatim je zlatomisniku čestitao fra Mate Dragićević u ime Franjevačkog samostana Uznesenja Blažene Djevice Marije na Badiji te gradonačelnik grada Korčule, g. Andrija Fabris, kojem je također uručen tekst drevne darovnice. Naposljetku se prisutnima biranim riječima zahvalno obratio zlatomisnik fra Jozo.

Poslije svečanoga misnog blagoslova slavlje je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici uz ugodno druženje i pjesmu klape „Korda“.

Duhovnost

SPISI SVETOGA FRANJE I SVETE KLARE

POTVRĐENO PRAVILO FRANJEVAČKOG REDA

GENERALNE KONSTITUCIJE REDA MANJE BRAĆE

GENERALNI STATUTI REDA MANJE BRAĆE